IML Frankrijk 2005 in Chantonnay

 

Op dinsdag 3 mei '05 zijn we 's morgens vroeg om 4 uur uit Moerbeke vertrokken met 4 Heidetochters ( Marianne, Elise ,Jef en Hubert) en 6 Padstappers ( Magda, Carina, Gisèle, Luc, Alain en André) om aan de 4 daagse van Chantonnay (Vendée Frankrijk) deel te nemen.

Rond de middag zijn we in ons verblijf “ Les Mazes “ op 7 km van Chantonnay aangekomen. De Gîte viel bijzonder mee, alle comfort was er aanwezig.

's Namiddags maakten we een kleine wandeling in de mooie omgeving.

Woensdag zijn we via La Couture, waar we een wijnkelder bezochten naar La Tranche Sur Mer aan de kust gereden en tegen de avond zijn we ons gaan inschrijven voor de wandeling. Hubert, Jef, Alain en André kozen voor de 4 x 42 km .

Carina, Magda, Giséle en Luc v/d 4 x 21 km en Marianne en Elise v/d 12 km . De prijs varieerde naargelang de afstand € 24 voor de 42 km , € 20 voor de 21 km en € 16 voor de 12 km . In de prijs was dan ook alles inbegrepen, van een knapzak met drank en koekjes bij het vertrek en onderweg zoveel fruit, koekjes en drank naar believen. Bij aankomst kregen we dan nog een groot Frans brood met beleg, rode of rosé wijn.

De organisatie van de wandelingen was uitstekend, met bussen werden we elke dag vervoerd tot op een zeker punt naargelang de gekozen afstand. De 42 km kon vertrekken tussen 7 en 7.30, de 21 km tussen 7.30 en 9 uur en de 12 km tussen 8 en 10 uur, daardoor waren de wandelaars goed verspreid over het parkoer en konden we rustig genieten van de omgeving.

De 4 wandelingen vertrokken uit de 4 windrichtingen terug naar Chantonnay grotendeels langs bos - en veldwegeltjes, langs private domeinen, kastelen, grote landerijen en weilanden ommuurd door hagen. Op en af wandelend konden we genieten van magnifieke panorama's. Over kleine riviertjes waren er geïmproviseerde bruggetjes gebouwd en alle wegjes waren kort gemaaid.

Vrijdagavond om 21n uur was er nog een geleide nocturnewandeling van 12 km in de omgeving van Chantonnay. Onderweg bij de controlepost werden we verwelkomt door jachthorenblazers. Bij aankomst was er saucisses mogette voorzien, specialiteit van de streek.

In de namiddag van elke wandeling was het gezellig relaxen op het terras van onze gîte en genieten van de zon.

We raden deze IML wandeling zeker aan iedere wandelaar aan en is zeker voor ons voor herhaling vatbaar.

De organisatie van deze IML wandeling verdient zeker 5 sterren volgens ons en de enkele van de 5400 deelnemers over de 4 wandelingen die we gesproken hebben dachten er het zelfde over.

Dagelijks waren er 158 belgen en 23 verschillende nationaliteiten van de partij.

 

 

De verbroedering Padstappers / Heidetochten

 

  Meerdere foto's

 

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht op de website van de organisatie : http://vendee-randonnee.com